Netflix naredi še en korak v svoji misiji preprečevanja deljenja gesel – tokrat tako, da naročnikom omogoči odjavo iz naprave na daljavo. Nova funkcija, ki je predstavljena danes, se imenuje Upravljanje dostopa do računa in naprav in daje uporabnikom možnost, da se preprosto odjavijo iz svojega računa Netflix, če so prijavljeni nekje drugje.
V blog ob današnji objavi novice Netflix uvaja funkcijo kot pravočasen dodatek, namenjen počitniškim popotnikom, ki želijo pretočiti malo praznične hrane med obiskom prijateljev ali družine. Pretočnik navaja: »Ker je naporna praznična sezona tik pred vrati, bo veliko naših članov na poti in gledalo Netflix, kamor koli potujejo, da bi videli družino in prijatelje. Prijava v vaš račun, ko ste v hotelu ali celo pri prijatelju, je enostavna in intuitivna, vendar se veliko ljudi potem pozabi odjaviti.«
Vnesite Upravljanje dostopa do računa in naprav, ki vam »omogoča ogled vseh nedavnih naprav, ki so pretakale iz vašega računa, in odjavo iz določenih naprav s samo enim klikom« na Netflix.
Netflix trdi, da je funkcija, ki bo na voljo na spletu ter prek iOS in Android, 'zelo zahtevana'.
Seveda, čeprav bi uporabniki nedvomno želeli nadzorovati, kdo uporablja njihove račune in kdaj, funkcija očitno koristi tudi Netflixu, ki si v zadnjem času prizadeva zmanjšati težavo z deljenjem gesel.
Po navedbah Raznolikost streamer 'je ocenil, da se gesla delijo v nasprotju z njegovimi pravili z več kot 100 milijoni gospodinjstev, ki ne plačujejo po vsem svetu,' število, ki vključuje več kot 30 milijonov gospodinjstev samo v ZDA in Kanadi.
Preden uvedete Upravljanje dostopa do računa in naprav, Netflix je predstavil prenos profila oktobra, kar naročnikom omogoča, da uporabnike na svojem računu premaknejo v ločene lastne plačljive račune.